Klantenservice
0
Sluiten

  Bostik Ardacolor Xtrem Easy 5 kg emmer

  93,91Excl. btw leverbaar binnen 3 werkdagen.
  Chemisch en mechanisch hoog belastbare voegmassa voor keramische wand- en vloertegels, glas- en porseleinmozaïek en klinkers. Kan als lijm worden toegepast wanneer lijm en voegmassa dezelfde kleur hebben.... Toon meer
  5 variaties Grijs 5kg emmer
  • Op werkdagen besteld morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf 99,-
  • Groot assortiment, voordelig geprijsd
  • Klantbeoordeling 9,2

  Productomschrijving

  Gekleurde voeg-epoxy

  Bostik Ardacolor Xtrem Easy is een chemisch en mechanisch hoog belastbare voegmassa met epoxyhars voor keramische wand- en vloertegels, glas- en porseleinmozaïek en klinkers. Ardacolor Xtrem Easy kan zowel als voeg als lijm worden toegepast, vooral indien lijm en voegmassa dezelfde kleur moeten hebben (b.v. bij glas,- porseleinen kleinmozaïek). Na het uitharden is Ardacolor Xtrem Easy bestendig tegen een aantal chemicaliën, betonagressief water, sterke reinigingsmiddelen, hete dampen en water-erosie. Daar Ardacolor Xtrem Easy scheurvrij uithardt en een dichte voeg vormt, beschermt het zelfs watergevoelige ondergronden zoals gipsen spaanplaten in woonruimtes, aanrecht- en tafelbladen. Deskundig uitgevoerde voegen nemen bijna geen vuil op, zijn makkelijk te reinigen en daardoor hygiënisch.

  Ardacolor Xtrem Easy bestaat uit:
  - deel A – pasteuze massa op epoxyhars basis
  - deel B – pasteuze harder 
  Ardacolor Xtrem Easy is een voeg- en lijm product op epoxy basis. Deze is chemisch en mechanisch hoog belastbaar.

  Douches, zwembaden, badlkamertegels, sanitaire ruimtes, ziekenhuizen, grootkeukens, levensmiddelen- en drankenindustrie, brouwerijen, melkfabrieken, papier-, leer-, textiel- en chemische industrie, waterzuiveringsinstallaties, accu-ruimtes, galvaniseerruimtes, aanrechtbladen, laboratoria. Voor het contact met levensmiddelen geschikt volgens advies XL (47. mededeling) van de kunststofcommissie van het Duitse Ministerie van Gezondheid.

  Eigenschappen

  - Epoxyghars-voegmassa
  - Speciaal voor aanbrengen volgens slibmethode én luchtdrukpistool

  Verwerking

  Verwerking: Met Ardacolor Xtrem Easy kunnen horizontale en verticale voegen van ca. 1,5-12 mm worden gevoegd. De temperatuur van het te voegen oppervlak dient niet onder +10°C te zijn. Let op dat niet op ondergronden wordt gewerkt, welke door b.v. de zon sterk verwarmd zijn. Indien Ardacolor Xtrem Easy als lijm wordt toegepast, mag de temperatuur van ruimte, ondergrond en tegels niet minder dan +15°C bedragen en na het lijmen min. 48 uur niet onder +12°C dalen.
  Advies: Bij niet geglazuurde keramische tegels moet worden getest of een volledige reiniging van het oppervlak mogelijk is.
  Mengen van het mengsel: De gunstigste verwerkingseigenschappen heeft het materiaal bij ca. +20° C. Bij lage temperaturen dient de massa evt. vóór het mengen op temperatuur te worden gebracht; bij hoge omgevingstemperaturen adviseren wij Ardacolor Xtrem Easy in een waterbad af te laten koelen. Na het volledige toevoegen van harder B in de emmer met deel A wordt middels boormachine en geschikte mengspiraal het materiaal volledig homogeen gemengd; mengtijd min. 3 minuten. Het aangemengde materiaal moet binnen een bepaalde tijd verwerkt worden en van het tegeloppervlak worden afgewassen. De verwerkingstijd is afhankelijk van de temperatuur; ze bedraagt bij +20°C ca. 50 minuten en bij +30°C ca. 40 minuten. Indien slechts kleine hoeveelheiden zullen worden verwerkt, dienen deel A en deel B precies te worden afgewogen in de verhouding: 3 gewichtsdelen A : 1 gewichtsdeel B. De verwerking geschiedt volgens slibmethode.
  Verbruik: Het materiaalverbruik kan als volgt worden berekend: Voegdiepte (mm) x voegbreedte (mm) x totale voeglengte per m² (m) x soortelijk gewicht (1,6) = ca.-

  Materiaalverbruik voor het voegen van gebruikelijke tegelformaten: zie TDS.

  Slibmethode: Het mengsel wordt met de kunststofspaan WKE (hard: 180180 / zacht: 180190) in de schone en droge voegen aangebracht, zodat deze volledig gevuld zijn. Aansluitend wordt het overtollige materiaal met de kunststofspaan door reiniging in diagonale richting van het tegeloppervlak verwijderd. Bij zeer brede wandvoegen kan de standvastheid evt. met Stellmittel 222 worden ingesteld.
  Voegen met luchtdrukpistool: Voor het verwerken met luchtdrukpistool wordt Ardacolor Xtrem Easy in een speciale cylindrische blik gevuld. Het vullen van het pistool geschiedt d.m.v. een drukplaat uit het blik. Voor het verwerken van Ardacolor Xtrem Easy met luchtdrukpistool is een compressor met een vermogen van min. 10 bar en een aanzuigvermogen van 140-160 l/minuut noodzakelijk.
  Afwassen: Na het verwijderen van het overtollige materiaal met de kunststofspaan wordt de rest van het voegmateriaal aan het oppervlak met zo weinig mogelijk water geëmulgeerd! Hiervoor zijn de volgende toebehoren geschikt: WCPW Pad inclusief houder voor het emulgeren (voorwassen) van bij voorkeur fijn keramiek (wit) en zeer grof keramiek (bruin). (181070). WCPB Pad (blauw) voor het emulgeren van bij voorkeur grof keramiek. (180250). De ontstane slibbare massa wordt met een zachte spons b.v. Viskosespons opgenomen. Het is beslist noodzakelijk, dat het tegeloppervlak daarna nogmaals met een schone, zachte spons wordt gereinigd, waarbij de spons regelmatig in schoon warmwater moet worden gespoeld. Met het reinigen van de tegels moet zo lang worden gewacht tot Ardacolor Xtrem Easy is aangetrokken. Afhankelijk van de objecttemperatuur bedraagt de wachttijd 1-5 uur. Vooral ongeglazuurde tegels en tegels met een matglazuur moeten vóór het uitharden volledig worden afgewassen. Later is het verwijderen van resten niet meer mogelijk. Wij adviseren het oppervlak direct na droging te controleren. Van geglazuurde tegels kan een sluier binnen ca. 6 uur door afwrijven met spiritus worden verwijderd. Warm water vereenvoudigt het afwassen.
  Reinigen van het gereedschap: Gereedschap vóór het afbinden van de voegmassa makkelijk met water reinigen.

  Derhalve zijn voor een succesvolle voegsanering de volgende werkzaamheden noodzakelijk: 1 Uitkrabben, duwen of frezen van de voegen op een min. diepte van 2-3 mm. 2 Mortelresten van de tegelflanken verwijderen. 3 Grondig reinigen van de voegen d.m.v. van kalk- resp. vetoplossende reinigingsmiddelen (resten van vet zijn bijzonder gevaarlijk, omdat ze net als een scheidingslaag werken en zomede een hechting van het materiaal verhinderen). 4 Drogen van de voegen, evt. met druk- of hete lucht. Opmerking: In het begin van de werkzaamheden moet worden getest of de tegels vastzitten. Enkele losse tegels kunnen met Ardacolor Xtrem Easy worden gelijmd. Indien meerdere tegels losliggen, is het mogelijk dat de bekleding volledig opnieuw moet worden gelijmd.

  Houdbaarheid 

  Ardacolor Xtrem Easy is niet vorstgevoelig of brandgevaarlijk en in onaangebroken, originele verpakking min. 6 maanden houdbaar.

  Artikel nummerEAN codeKleurVerpakking

  Inhoud

  30606760402693100722beigeemmer5 kg
  30606754402693100739grijsemmer5 kg
  30606753402693100746oudwitemmer5 kg
  30606757402693100883antracietemmer5 kg
  30606752402693100753zilvergrijsemmer5 kg

  Raadpleeg de technical datasheet voor meer informatie over de eigenschappen en verwerking van het product.

  De Bostik Xtrem Easy is zowel een epoxy tegellijm als epoxy voeg en is onderdeel van het Bostik Tegeltechniek

  TECHNICAL DATA SHEETS

  Gerelateerde producten

  Ardacolor Maxi
  Ardacolor Maxi
  14,61Excl. btw
  Ardacolor Flex
  Ardacolor Flex
  14,61Excl. btw
  Ardacolor Classic
  Ardacolor Classic
  14,80Excl. btw
  Bostik Ardacolor Xtrem Easy 5 kg emmer
  93,91
  Excl. btw
  Bostik Ardacolor Xtrem Easy 5 kg emmer
  Grijs 5kg emmer
  leverbaar binnen 3 werkdagen.
  Toevoegen aan winkelwagen
  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »