Uw gegevens
Omschrijving Steenlijm PU

Hoogwaardige kant-en-klare steenlijm

Bostik Hoveniers Steenlijm PU is een hoogwaardige gebruiksklare 1-component polyurethaanlijm voor het verlijmen van diverse steensoorten.

Toepassingen

Toepassingen

Bostik Hoveniers Steenlijm PU is speciaal ontwikkeld voor de verlijming van betonsteen en natuursteen in de tuin en voor het verlijmen van niet-dragende muren van gips, beton, cellenbeton- en kalksteenblokken. Bostik Hoveniers Steenlijm PU wordt gebruikt als vervanging van mortel voor het bouwen van o.a. tuin(sier)muren. Bostik Hoveniers Steenlijm PU hecht aan vrijwel alle gebruikelijke bouwmaterialen.

Eigenschappen

  • Eenvoudige en arbeidsvriendlijke verwerking
  • Tijdsbesparende verwerking
  • Klaar voor gebruik
  • Sterke verbinding na korte droogtijd
  • Goede hechting op diverse ondergronden
  • Reageert d.m.v. luchtvochtigheid
  • Niet geschikt voor continue waterbelasting
  • Niet geschikt voor het vullen van/injecteren van grotere, holle ruimten waar onvoldoende vocht beschikbaar is
  • Niet geschikt voor PE, PP, PC, PMMA, PTFE, zachte kunststoffen, neopreen en bitumineuze ondergronden
  • Beschikbaar als pistoolschuim, als hand bus (met rietje) en met combi valve (zowel als pistoolschuim als met rietje te verwerken).

Verwerking (pistoolschuim)

Werkvoorbereiding
De ondergronden moeten stabiel, schoon en stof- en vetvrij zijn. Losse deeltjes verwijderen en direct voor de verwerking poreuze ondergronden licht met water bevochtigen. Nietporeuze oppervlakken moeten droog blijven. De ideale verwerkingstemperatuur is ongeveer + 20 graden °C. Te koude blikken voorzichtig in lauw water opwarmen. Nooit boven de 50 °C verwarmen, anders kan de bus barsten. Het monteren van het rietje of van de bus op het pistool dient met het ventiel naar boven te worden gedaan (dus
onder het pistool draaien). De bus daarbij niet scheef inzetten of te vast aandraaien. Na het monteren de bus ca. 20x goed schudden.
Verwerking als pistoolschuim
De vrijkomende lijm kan exact worden geregeld door de instelschroef achter op het pistool. Ontgrendel/open de schroef aan de achterzijde voor eenderde. Hierdoor kan Bostik Hoveniers Steenlijm PU uitstekend worden gedoseerd. Breng voldoende lijm aan op de ondergrond om een stabiele constructie te garanderen. Zorg ervoor dat ten minste 80% van het blok/steen oppervlak bedekt is met Bostik Hoveniers Steenlijm PU. U kunt dit controleren door het tweede blok te plaatsen en weer onmiddelijk te verwijderen. Plaats de blokken door ze een beetje te bewegen wanneer deze op hun plaats gebracht zijn, om de lijm gelijkmatig te verdelen en te voorkomen dat de lijm zich ophoopt.
Reiniging
Voordat u de Bostik Hoveniers Steenlijm PU vervangt de bus volledig leegspuiten. Verse lijmresten kunnen verwijderd worden met Bostik Gun&Foam Cleaner. Reeds uitgeharde lijmresten dienen mechanisch verwijderd te worden. Voor het reinigen van het pistool adviseren wij Bostik Gun&Foam Cleaner.
Overschilderbaarheid
Bostik Hoveniers Steenlijm PU is overschilderbaar en af te werken met kit/stuclaag na complete doorharding.

Verwerking

Bewaren in niet-geopende verpakking onder droge condities tussen +5 en +25°C. Houdbaarheid 18 maanden. De bussen rechtop bewaren.

Artikel nummer EAN code Kleur Verpakking Inhoud
30608647 8713572038822 créme pistoolschuim 750 ml
30608628 8713572038839 créme hand bus 500 ml
30615272 8713572042430 créme combi valve 750 ml

Raadpleeg de technical datasheet voor meer informatie over de eigenschappen en verwerking van het product.

Bostik Hoveniers Steenlijm PU maakt onderdeel uit van het Bostik Hovenierspakket.

Downloads

TECHNICAL DATA SHEETS