Menu
EUR
Welke soorten kit zijn er?

Welke soorten kit zijn er?

Door: Kittenenlijmen.nl Reacties: 0

Welke soorten kit zijn er?

Bij de keuze van de juiste kit voor jouw project is het essentieel om te begrijpen welke soorten kit er zijn en wat hun specifieke toepassingen zijn. Deze kennis stelt jou in staat de beste beslissing te maken voor efficiëntie, esthetiek en duurzaamheid. Of je nu werkt aan sanitair, beglazing, montage of een ander project; het kiezen van de juiste kit is cruciaal voor het succes van jouw werk.

Dit artikel zal een diepgaande blik werpen op de diverse soorten kit beschikbaar op de markt, waaronder hybride kit, polyurethaankit, maar ook gespecialiseerde varianten zoals hittebestendige kit en overschilderbare kit. We zullen de unieke eigenschappen, toepassingen en voordelen van elk type verkennen, van welke kit het meest geschikt is voor jouw klus.

 

Acrylaatkit

Acrylaatkit, veelgebruikt voor toepassingen binnen (en beperkt buiten), staat bekend om zijn flexibiliteit, kosteneffectiviteit en het gemak waarmee het overschilderbaar is met zowel water- als terpeengebaseerde verven. Ondanks deze voordelen is het niet geschikt voor gebruik op glas en langdurige blootstelling aan vocht.

Deze kitsoort, op waterbasis en niet elastisch of flexibel, is ideaal voor verbindingsvoegen, trappen, wanden en glasafwerking. Het is gemakkelijk in gebruik, bestand tegen overspray en toepasbaar op oppervlakken zoals pleister, beton, plastic en hout.

Laten we eens kijken naar de meest voorkomende toepassingen voor acrylaatkit:

  • Verbindingsvoegen: Perfect voor het afdichten van naden tussen trappen, wanden, en meer.
  • Glasafwerking: Geschikt voor het afwerken van randen rondom glas, hoewel niet direct op het glas zelf.
  • Binnenoppervlakken: Ideaal voor gebruik op pleister, beton, plastic, en hout.
  • Overschilderbaar: Kan eenvoudig worden overschilderd met bijna alle verftypes, wat een naadloze afwerking mogelijk maakt.

Acrylaatkit is verkrijgbaar in diverse kleuren, waarbij wit het meest voorkomend is. Het aanbrengen gebeurt met een kitpistool, waarmee de kit gelijkmatig over het te dichten oppervlak wordt verspreid. Populaire merken zijn onder andere Den Braven, Soudal, Illbruck en Otto-Chemie.

Deze soort kit is vooral geschikt voor binnengebruik, bij aansluitvoegen zoals trap- en raamkozijnen, vensterbanken, lambriseringen, ornamenten, plinten en de aansluitingen van wanden en plafonds. Voordat je acrylaatkit gebruikt, is het cruciaal de instructies zorgvuldig te lezen om te verzekeren dat het geschikt is voor jouw project, omgeving en materiaal. Je vindt deze productbladen op de productpagina’s.

Siliconenkit

Siliconenkit is een veelzijdige keuze voor diverse toepassingen, dankzij zijn unieke eigenschappen en brede inzetbaarheid. Het is belangrijk om te weten wanneer en hoe siliconenkit het beste gebruikt kan worden. Wat zijn nou de eigenschappen van siliconenkit?

  • Elastisch en Flexibel: Siliconenkit kan tot 25% rekken zonder te scheuren, ideaal voor gebieden met lichte beweging of expansie.
  • Weer- en UV-bestendig: Dit soort kit biedt langdurige bescherming tegen zonlicht, regen, en temperatuurschommelingen.
  • Chemicaliënbestendig: De meeste siliconenkitten weerstaan de invloed van veel voorkomende huishoudelijke chemicaliën en schoonmaakmiddelen.
  • Waterdicht en Schimmelbestendig: Over het algemeen is siliconenkit perfect voor toepassingen in vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens.

We willen je meegeven dat het belangrijk is om voor gebruik van je siliconenkit, na te gaan of deze geschikt is voor jouw type oppervlak. Je vindt dit in het zogeheten specificatieblad, dat te downloaden is op elke productpagina.

Toepassingen van Siliconenkit
Siliconenkit is een product dat ontzettend breed inzetbaar is. Van professionals tot doe-het-zelvers werken er regelmatig mee, en prijzen de multi-inzetbaarheid van siliconenkit. Ook hier geldt: doe vooraf een check of jouw kit naar keuze ook aansluit op jouw eisen. We zetten een aantal populaire toepassingen op een rijtje waar siliconenkit perfect voor te gebruiken is: 

  • Sanitair en Keukens: Afdichten van voegen rondom wastafels, douches, en backsplashes om waterinfiltratie en schimmelvorming te voorkomen. Bijkomend voordeel is dat siliconenkitten in vele kleuren (en structuren!) beschikbaar zijn. Zo vind je altijd de beste siliconenkit voor jou.
  • Buitengebruik: Afdichten van kozijnen, dakranden, en andere buitenvoegen die blootgesteld worden aan weerselementen.
  • Natuursteenoppervlakken: Sommige siliconenkitten (bijvoorbeeld de OTTOSEAL S70) zijn speciaal ontworpen voor het afdichten van voegen op natuursteen, zonder het risico op vlekken of verkleuring. Houd rekening mee dat niet alle siliconenkitten geschikt zijn om te gebruiken op deze poreuze ondergronden.

Het is cruciaal om de ondergrond goed voor te bereiden voordat je siliconenkit aanbrengt. Zorg ervoor dat het oppervlak schoon, droog, en vrij van stof of olie is. In sommige gevallen kan een primer nodig zijn om optimale hechting op poreuze oppervlakken te garanderen.

Siliconenkit is niet geschikt voor alle materialen; vermijd gebruik op PE, PP, PC, PMMA, PTFE, zachte kunststoffen, neopreen, en bitumineuze ondergronden. Door deze richtlijnen te volgen, maximaliseer je de levensduur en effectiviteit van je afdichtingsproject. Wij adviseren je om vooraf de productbladen te lezen, waarin onder andere opgenomen is welke ondergronden wel en niet geschikt zijn.

 

Montagekit

Montagekit is een onmisbaar product voor iedereen die materialen stevig en duurzaam wil bevestigen aan muren, vloeren of plafonds. De veelzijdigheid en sterke hechting maken het een favoriet onder zowel professionals als doe-het-zelvers. Sommige montagekitten zijn overschilderbaar, en de meesten zijn geschikt voor zowel binnengebruik als voor buitengebruik. Over het algemeen is montagekit bestand tegen extreme temperaturen, weersomstandigheden, uv-straling en chemicaliën. 

Toepassingen
Montagekit is uitermate geschikt voor het monteren en bevestigen van een breed scala aan materialen, waaronder plinten, drempels, schroten, lambrisering, vensterbanken, plaatmateriaal, gipsplaten, tegels, isolatiemateriaal, elektriciteitsdozen, naamplaten, huisnummers en ophanghaakjes

Deze veelzijdigheid maakt montagekit ideaal voor projecten in en rond het huis, waarbij een sterke en duurzame hechting vereist is.

Gebruiksinstructies
Zorg dat beide oppervlakken droog, stevig, schoon, stof- en vetvrij zijn. Breng de kit aan met een kitpistool in verticale strepen of stippen om de 20 tot 40 cm, afhankelijk van het gewicht van het materiaal. Om de exacte instructies voor jouw specifieke product te zien, bekijk je het productblad dat je vindt onder 'downloads' op de productpagina.

Montagekit is verkrijgbaar in verschillende formaten, en in kleuren als wit, zwart en grijs, waardoor jij altijd een product vindt dat past bij jouw specifieke behoeften. Door de juiste montagekit te kiezen en de applicatie-instructies zorgvuldig te volgen, zorg je voor een duurzaam en esthetisch resultaat voor je project.

 

Polymeerkit

Polymeerkit, ook bekend als MS-polymeer, combineert de kracht van polyurethaankit met de gebruiksvriendelijkheid van siliconenkit. Dit type kit is isocyanaatvrij. De unieke samenstelling op basis van gemodificeerde silaanmoleculen maakt het een uitstekende optie voor een breed scala aan toepassingen in verschillende industrieën, waaronder de dakbedekkingsbranche en de bouwsector.

Kenmerken van polymeerkit
Wat zijn de kenmerken van polymeerkit en waar staan deze producten bekend om? Hoewel dit natuurlijk altijd een algemene samenvatting is, en je voor je aan de slag gaat als het productblad van jouw polymeerkit aandachtig moet lezen, zetten we een aantal kenmerken op een rij:

 • Weerbestendigheid: Geschikt voor alle seizoenen en bestand tegen verschillende weersomstandigheden.
 • Elasticiteit: Biedt flexibiliteit, waardoor het ideaal is voor voegen die beweging of trillingen moeten opvangen.
 • Duurzaamheid: Biedt een sterke en langdurige hechting op diverse materialen.
 • Veelzijdigheid: Geschikt voor gebruik op beton, spiegels, pleisterwerk, polycarbonaat, PVC, keramische tegels, glazuur, koper, lood, zink, aluminium en roestvrij staal.
 • Milieuvriendelijk: Solventvrij en met lage VOC-uitstoot, waardoor het een duurzamere keuze is.

Toepassingen van polymeerkit
Polymeerkit is voor meerdere toepassingen te gebruiken. Zijn veelzijdigheid wordt alom geprezen en om die reden wordt dit type kit veel gebruikt door voornamelijk professionals. We noemen een aantal toepassingen waarin polymeerkit een uitstekende keuze is:

 • Vloeren: Geschikt voor het verlijmen van parket of laminaatvloeren aan de grond.
 • Bouw en Industrie: Kan gebruikt worden voor het afdichten van voegen, het vullen van gaten, het verlijmen van materialen en reparatiewerkzaamheden.
 • Scheepsbouw: Door zijn waterbestendigheid en weerstand tegen chloor, is polymeerkit ideaal voor waterdichte verbindingen.

Polymeerkit is verkrijgbaar in meerdere kleuren, waardoor het gemakkelijk is om de perfecte match met jouw project te vinden. Dit type kit biedt een uitstekende hechting zonder primer, is gemakkelijk te verwerken, is UV- en weerbestendig, en hardt snel uit met een 'lage geur'. Met zijn permanente elasticiteit en hoge eindsterkte is polymeerkit een betrouwbare keuze.

 

Hybride kit

Hybride kit is een uitstekende keuze voor vele toepassingen dankzij zijn duurzame, elastische en vochtuithardende eigenschappen. Deze kitten zijn ontworpen om te voldoen aan hoge vereisten en bieden naast afdichtingsmogelijkheden ook uitstekende hechtingseigenschappen. Sommige hybride kitten zijn daarbij ook nog overschilderbaar, wat deze kitten een uitstekende keuze maakt voor jouw project.

Maar wat zijn de eigenschappen en voordelen van hybride kit? We zetten ze voor jou hieronder neer. Ook hier geldt: dit geldt in het algemeen. Er kunnen hybride kitten zijn die afwijken van deze lijst. We adviseren je daarom om de productbladen van jouw kit aandachtig door te lezen.

  • Elasticiteit en Flexibiliteit: Tot 25% toelaatbare vervorming, waardoor ze ideaal zijn voor gebieden met lichte beweging.
  • Weerstand tegen UV en Weersinvloeden: Langdurige bescherming tegen zonlicht, regen en temperatuurschommelingen.
  • Overschilderbaar: Geschikt voor afwerking met de meeste verfsoorten, wat een naadloze integratie met je project mogelijk maakt.
  • Milieuvriendelijk: Vrij van oplosmiddelen, isocyanaten en siliconen, waardoor ze een duurzamere keuze zijn.

Hybride kitten zijn voor meerdere toepassingen inzetbaar. Zo zijn ze bijvoorbeeld voor binnen- en buitengebruik enorm geschikt voor afdichten en verlijmen van materialen zoals hout, beton en metaal. Daarnaast hebben de meeste hybride kitten een fantastische weerstand tegen extreme omstandigheden zoals temperaturen, weersomstandigheden en uv-stralen. 

Aanbevolen Producten:

  • Zwaluw Hybriseal® 2PS: Universele, overschilderbare afdichtingskit, uitstekend bestand tegen UV, vocht en schimmel.
  • Illbruck SP525 PROFLEX SEAL 25: Speciaal ontworpen voor het afdichten van bewegings- en dilatatievoegen, zowel op loopbare als berijdbare horizontale oppervlakken.

 

Bitumenkit

Bitumenkit is een professionele bitumineuze lijm- en afdichtingskit met permanente flexibiliteit voor langdurige hechting, zelfs onder vochtige omstandigheden. Deze kit is snel drogend, flexibel, uv-bestendig en waterbestendig. Geschikt dus voor een breed scala aan toepassingen, waaronder het verlijmen van bitumen dakbedekking, reparatiewerkzaamheden aan bitumen, afwerking van dakmembranen en het verlijmen van polycarbonaat.

Bitumenkit is ontworpen voor het waterdicht maken van bitumen dakbedekking en het vullen van gaten, scheuren en naden. Deze kit onderscheidt zich door zijn plasto-elastische eigenschappen, waardoor het materiaal kan uitzetten en krimpen zonder de integriteit van de afdichting te verliezen.

Ook hier adviseren we om per product de specifieke productbladen door te lezen om precies de juiste toepassingen en eigenschappen van jouw bitumenkit te ontdekken. Over het algemeen hebben dit soort kitten een grote weerstand tegen temperaturen variërend van -12°C tot +50°C.

De veelzijdigheid van bitumenkit is ideaal: het verlijmen van bitumen dakbedekking, dakshingles, golfplaten en isolatieplaten is eenvoudig voor dit type kit. Tevens effectief voor het repareren van scheuren, gaten en naden in bitumen dakbedekking en andere dakmaterialen.

Voordelen en beperkingen van bitumenkit:

  • Voordelen: Kosteneffectief, hecht bijna op alle materialen, geschikt voor buitengebruik, en kan op natte oppervlakken worden gebruikt, waardoor het ideaal is voor noodgevallen.
  • Beperkingen: Heeft een kortere levensduur in vergelijking met duurdere alternatieven zoals butyl- en neopreenkits, minder bestand tegen direct zonlicht.

 

Polyurethaankit

Polyurethaankit, bekend om zijn kracht en lange levensduur, is een onmisbaar product voor zowel de professionele vakman als de doe-het-zelver. Polyurethaankit (PU-kit) is uitermate geschikt voor het verlijmen en afdichten van deuren, ramen, vloeren, muren en daken. Ook het afdichten van voegen in beton, prefab constructies, metselwerk, gevelbekleding en staal- en montagebouw is voor polyurethaankit een makkie. Dit type kit hecht uitstekend op diverse oppervlakken zoals hout, metaal, glas en kunststof en is bestand tegen extreme weersomstandigheden, uv-straling en temperatuurschommelingen.

Binnen deze categorie zijn de meeste producten van Sika, een merk dat een geweldige reputatie heeft als het gaat om betrouwbare, professionele kitten en lijmen in de bouwwereld. Sikaflex-producten (een productlijn van Sika), zoals Sikaflex 84 UV+ en Sikaflex 291i, bieden langdurige bescherming tegen weersinvloeden.

Zorg dat de te behandelen oppervlakken draagkrachtig, droog, schoon en vetvrij zijn. Gebruik een hand- of luchtdrukkitpistool, spaan of plamuurmes voor de applicatie. Let op: Niet gebruiken op bitumen, teer, weekmaker bevattende kunststoffen, natuursteen, koper, in sanitaire ruimtes, voor voegwerk in vloeren of onder water. Voor de precieze instructies voor het juiste gebruik van jouw polyurethaankit raadpleeg je de op de productpagina bijgevoegde productbladen.

Polyurethaankit onderscheidt zich door zijn uitzonderlijke elasticiteit, chemische weerstand, duurzaamheid en gebruiksgemak. PU kitten zijn ontworpen om te voldoen aan de specifieke vereisten van diverse sectoren, waardoor ze een betrouwbare keuze zijn voor zowel constructie- als automotive toepassingen. Door de juiste polyurethaankit te kiezen en de applicatie-instructies zorgvuldig te volgen, zorg je voor een duurzaam en esthetisch resultaat voor jouw project.

 

Sanitairkit

Een van de meeste populaire categorieën kit is sanitairkit. Sanitairkit is een essentieel product voor elke badkamer, toilet of keuken, waarbij een waterdichte en schimmelbestendige afdichting cruciaal is. Sanitairkit is specifiek ontworpen voor het afdichten rondom sanitaire voorzieningen zoals douches, toiletten, wastafels of stoomcabines. 

Dit populaire type kit kenmerkt zich door een aantal eigenschappen. Zo is sanitairkit waterdicht, waarmee waterinfiltratie in voegen en naden wordt voorkomen. Daarnaast is het schimmelbestendig, wat de groei van schimmels beperkt. Schimmels ontstaan snel in vochtige ruimtes, dus een schimmelbestendige kit is onmisbaar. Daarnaast is sanitairkit elastisch. Het biedt flexibiliteit, waardoor het materiaal kan bewegen zonder te scheuren.

Heel fijn is dat sanitairkit te verkrijgen is in vele kleuren. Jouw badkamer heeft een specifiek ontwerp, waar alleen die ene kleur perfect bij past. Doordat er meerdere soorten sanitairkit zijn, die elk hun eigen kleurenpalet hebben, vind jij altijd een passende keuze.

Het is belangrijk om te onthouden dat niet alle siliconenkitten geschikt zijn voor sanitaire toepassingen. Sanitairkit onderscheidt zich door zijn specifieke samenstelling die optimaal is voor vochtige en natte omgevingen. Bij het kiezen van een sanitairkit is het cruciaal om een product te selecteren dat de juiste eigenschappen biedt voor jouw project. Raadpleeg hiervoor het te downloaden productblad op de productpagina van het door jou gekozen product.

 

Glaskit

Glaskit (ook wel beglazingskit genoemd) is gespecialiseerd in de verlijming van glas en staat bekend om zijn lange levensduur. Bij het kiezen van de juiste glaskit voor je project, is het belangrijk om te weten dat er verschillende types zijn, waaronder op siliconen gebaseerde, acrylaat gebaseerde en hybride formuleringen.

Deze diversiteit zorgt ervoor dat er voor elke specifieke toepassing een geschikte glaskit beschikbaar is. Van het afdichten van glas in ramen en deuren, tot het verbeteren van de energie-efficiëntie en geluidsisolatie; glaskit is jouw partner.

Zorg ervoor dat het oppervlak schoon, droog en vrij van vuil is. Breng de Glaskit gelijkmatig aan op de randen van het glas of raamkozijn. Laat de kit drogen volgens de instructies van de fabrikant.

Populaire beglazingskitten:

Eigenschappen van glaskitproducten variëren van binnen- en buitengebruik, geurloosheid, overschilderbaarheid, waterdichtheid, niet-corrosiviteit, alcoxy, UV-bestendigheid, schimmelbestendigheid, neutrale uitharding, acetaat uitharding tot MS-polymeer. Dit maakt glaskit geschikt voor een breed scala aan toepassingen.

 

Gevelkit

Gevelkitten zijn onmisbaar in de bouw en renovatie voor het afdichten en verlijmen van gevelelementen. Deze kitten zijn verkrijgbaar in diverse soorten, waaronder siliconen, acrylaat, en MS-polymeer, elk met unieke eigenschappen die ze geschikt maken voor specifieke toepassingen.

In de scheepsbouw, bouw en industrie is gevelkit een veelgebruikt product. Gevelkit is bestand tegen extreme weersomstandigheden en zware belasting. Snelle aanvangshechting is daarbij ook een fijn kenmerk. Zo kunnen gevels met grote precisie en met uitzonderlijk krachtige hechting gerealiseerd worden. 

Een aanbevolen product is de Ottoseal M360, die bekend staat om zijn veelzijdigheid en uitstekende eigenschappen. Deze kit is siliconenvrij, geschikt voor binnen- en buiten, isocyanaat vrij, geurarm, overstrijkbaar/lakbaar, en heeft een goede weers- en verouderingsbestendigheid. Daarnaast heeft de Ottoseal M360 een temperatuurbestendigheid van -40°C tot +90°C.

De Illbruck SP525 Proflex Seal 25 is een ander uitstekend product, verkrijgbaar in wit, antraciet en betongrijs, wat een breed scala aan esthetische opties biedt voor jouw project. Door de juiste gevelkit te kiezen, zorg je voor een duurzame, aantrekkelijke en functionele afwerking van je project.

 

Overschilderbare kit

Overschilderbare kitten zijn een cruciale keuze voor projecten waarbij uiterlijk een belangrijke rol speelt. Deze kitten zijn speciaal ontworpen om na applicatie overschilderd te worden, waardoor ze een fantastische afwerking bieden en waardoor kleurverschillen worden voorkomen in het eindresultaat. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende soorten overschilderbare kitten en hun specifieke kenmerken:

 • Acrylaatgebaseerde overschilderbare kitten:
  • Geschikt voor binnengebruik.
  • Naadloos overschilderbaar met bijna alle verftypes.
 • Polymeergebaseerde overschilderbare kitten:
  • Hoge aanvangshechting.
  • Geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik.

Fabrikanten zoals Den Braven, Griffon, Illbruck, Otto Chemie, Sika, Soudal, Connect Products, en Bostik bieden een breed scala aan overschilderbare kitten. Deze kitten zijn ideaal voor toepassingen waarbij de kitnaad na applicatie niet zichtbaar moet zijn, zoals bij beglazingswerk, het afdichten van naden en kieren, en in vochtige ruimtes waar schimmelvorming een risico vormt.

Het is belangrijk om te overwegen op welke oppervlakken de kit wordt aangebracht. Overschilderbare kitten kunnen worden gebruikt op diverse materialen zoals hout, metaal, glas, en kunststof, maar het is cruciaal om de ondergrond goed voor te bereiden door deze schoon, droog, en vetvrij te maken. Door de juiste overschilderbare kit te kiezen en de applicatie-instructies zorgvuldig te volgen, zorg je voor een duurzaam en esthetisch resultaat voor jouw project. Check altijd vooraf de productbladen van jouw kit, zodat je zeker weet dat je geen vlekken achterlaat op je oppervlak.

Hittebestendige kit

Bij projecten waar hoge temperaturen een rol spelen, is het kiezen van de juiste hittebestendige kit cruciaal. Hieronder vind je een overzicht van diverse hittebestendige kitten, hun maximale temperatuurbestendigheid en specifieke toepassingen:

 • Ottoseal S17: Specifiek ontworpen voor ketels, kachels, en rookkasten, met een maximale temperatuur van 285°C.
 • Ottoseal S25: Hittebestendige kit met hoge kleefkracht, bestand tegen temperaturen tot +300°C.
 • Soudal Firecement HT: Weerstaat temperaturen tot 1500°C en is brandwerend tot 120 minuten. Ontworpen voor afdichten van kachels, ovens en haarden.

Voor toepassingen die een minder extreme hittebestendigheid vereisen, maar waar kleurkeuze en uiterlijk ook belangrijk zijn, bieden merken zoals Ottoseal en Soudal producten die tot 180°C kunnen weerstaan en in verschillende kleuren beschikbaar zijn:

 • Ottoseal S70: Biedt niet alleen een breed kleurenpalet, maar ook opties in matte en structuurafwerkingen, eveneens bestand tegen temperaturen tot 180°C.

Deze selectie toont aan dat er voor elke toepassing waarbij hitte een factor is, een geschikte kit beschikbaar is. Het is belangrijk om altijd de specificaties van de kit te controleren om te verzekeren dat deze voldoet aan de vereisten van je project.

 

Carrosseriekit

Carrosseriekit zijn onmisbaar voor de reparatie en het onderhoud van de carrosserie van een auto. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende types, waaronder de veelgebruikte 2K (2-componenten) kit, die bekend staat om duurzaamheid en sterke hechting. Deze kitten zijn beschikbaar in diverse kleuren zoals wit, grijs, zwart en beige, en kunnen overgespoten worden met elke verf of lak naar keuze. Dit biedt de flexibiliteit om de kit aan te passen aan de specifieke kleur van de auto.

 

Butyleenkit

Butyleenkit is een plastische voegkit voor statische voegen in deur- en raamkozijnen, vensterbanken, prefab elementen, wandpanelen en enkel glas. Deze kit is geschikt voor gebruik op beton, pleisterwerk, baksteen, hout en glas. Het is belangrijk om te weten dat butyleenkit niet geschikt is voor gebruik op permanent natte plaatsen, zoals onderwater voegen, sanitaire installaties en zwembaden.

Kenmerken van butyleenkit:

 • Water- en uv-bestendig: Beschermt tegen weersinvloeden.
 • Temperatuurbestendigheid: Van -20°C tot +80°C.
 • Chemisch bestendig: Biedt bescherming tegen veelvoorkomende chemicaliën.
 • Kleur: Wit, grijs en zwart, waardoor het discreet toegepast kan worden in verschillende omgevingen.
 • Viscositeit: Pasty, met een vaste stofgehalte van ongeveer 70% en een dichtheid van ongeveer 0.7 g/cm³.

Butyleenkit is een betrouwbare keuze voor jouw statische voegtoepassingen. Door de richtlijnen te volgen van jouw specifieke product, kun je de levensduur en effectiviteit van je afdichtingsproject maximaliseren.

 

Dilatatiekit

Dilatatiekitten zijn essentieel voor het afdichten van kleine openingen en scheuren in muren, plafonds of vloeren, waardoor beweging mogelijk is en waardoor er voorkomen wordt dat onder druk de voeg zal barsten of afbrokkelen. Deze kitten zijn elastisch en geschikt voor toepassingen zoals afdichten, zowel binnen als buiten, en zijn na uitharding overschilderbaar. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste kenmerken en toepassingen van dilatatiekits:

 • Eigenschappen en Voordelen:
  • Elastisch en stressverlichtend, bestand tegen impact, schokken of pelbelastingen.
  • Geschikt voor binnen- en buitengebruik, met opties die waterdicht, niet-corrosief, uv-bestendig en schimmelbestendig zijn.
 • Speciale Varianten:
  • Brandwerende kit, geluidsisolerende kit, en schokabsorberende kit voor specifieke behoeften.
  • Geschikt voor alle dilatatietoepassingen, inclusief gevels & muren.
  • Verkrijgbaar in diverse maten, waaronder 300/310 ml tubes, 400 ml worst, en 580 ml worst.
 • Toepassingen:
  • Geschikt voor dilatatie- en aansluitvoegen in vloeren, voetgangers- en verkeersgebieden, magazijnen, productieruimtes, de voedingsindustrie, voegen in afvalwater- en rioolwaterzuiveringsinstallaties, en vloervoegen in tunnelconstructies.
  • Toepasbaar op diverse materialen, waaronder beton, hout en metalen constructies.

Bij Kittenenlijmen.nl vind je dilatatiekitten van topmerken zoals Sika, Zwaluw/Den Braven en Soudal. Deze kitten zijn geschikt voor een breed scala aan toepassingen, waaronder sanitair, keukens, badkamers, zwembaden, sauna's, natuursteen, marmer, scheepsbouw, bouw en industrie. Met een toelaatbare vervorming, hoge mechanische en chemische weerstand, blistervrije uitharding, uitstekende hechting op diverse bouwmaterialen, oplosmiddelvrij en geurloos, en zeer lage emissies.

 

Cementkit

Cementkit is een hoogwaardige, alles-in-één reparatiekit voor het vullen van brede scheuren en gaten in cementvoegen, muren, beton en meer. Deze kit is zowel binnen als buiten te gebruiken en wordt binnen enkele uren weer- en waterbestendig.

Wat deze kit onderscheidt, is de duurzaamheid, weerbestendigheid, en het feit dat het geschuurd en geschilderd kan worden. Hier zijn enkele essentiële kenmerken op een rij:

  • Weer- en waterbestendig: Geschikt voor alle seizoenen.
  • Duurzaam: Bestand tegen alle weersomstandigheden.
  • Veilig: Loodvrij en oplosmiddelvrij.
  • Uitstekende hechting: Hecht perfect op cement, beton en steen.
  • Sneldrogend: Krimpvrij en barstbestendig.
  • Werktemperatuur: Tussen +5°C en +40°C.

 

Kozijnkit

Kozijnkit speelt een cruciale rol bij het afdichten van kieren en gaten in raam- en deurkozijnen. Dit helpt bij het isoleren van je woning. Het is beschikbaar in verschillende vormen zoals kokers en worsten, waardoor je altijd de juiste applicatiemethode voor jouw project kunt vinden.

Bij Kittenenlijmen.nl vind je een selectie van kozijn kit van topmerken zoals Den Braven Zwaluw en Otto Chemie. Naast kwaliteit garandeert dit ook de duurzaamheid van jouw afdichtingswerk.

Belangrijke tips voor het aanbrengen van kozijn kit:

 • Voorbereiding: Zorg ervoor dat het kozijn schoon, droog en vrij van stof is.
 • Afplakken: Gebruik afplaktape langs de randen voor een strakke afwerking.
 • Kleurkeuze: Kies een kit die overeenkomt met de kleur van je kozijn om zichtbare verschillen te voorkomen.
 • Aanbrengen: Pas op met natuursteen, aangezien sommige soorten kit vlekken kunnen veroorzaken.

 

EPDM kit

Bij de installatie van een EPDM-dak is de keuze voor de juiste kit essentieel om de duurzaamheid en waterdichtheid van je dakbedekking te garanderen. EPDM (Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer) is een synthetisch rubber dat bekend staat om zijn uitstekende weerstand tegen weersinvloeden, UV-straling en ozon. Voor een optimale installatie en onderhoud van EPDM daken, zijn hier enkele aanbevolen producten:

  • Bostik EPDM Adhesive & Sealant: Neutrale daklijmkit op basis van Silyl Modified Polymer (SMP). Voor afdichten van dakrandafwerkingen, naadverbindingen, aluminium daktrimmen en het verlijmen van overlappingen en EPDM- herstellingen
  • Griffon EPDM Max: Universele, waterbestendige lijm & afdichtingskit met sterke aanvangshechting op basis van SMP polymer, voor EPDM op vele ondergronden.
  • Illbruck OT015 EPDM Folielijm: Een eenvoudig uitspuitbare en verwerkbare folielijm die wordt toegepast om Illbruck EPDM gevelstroken/folies te verlijmen op veel voorkomende ondergronden in de bouw.

EPDM dakbedekking staat bekend om zijn lange levensduur, en vereist minimale onderhoud. De flexibiliteit van het materiaal zorgt ervoor dat het kan uitzetten en krimpen met temperatuurveranderingen zonder scheuren of lekken te veroorzaken. Dit maakt het een ideale keuze voor platte of laag hellende daken. Bovendien is EPDM natuurlijk waterdicht, wat uitstekende bescherming biedt tegen lekken en waterproblemen.

 

Jullie vragen aan ons

Welke kit kan ik het beste gebruiken voor verschillende doe-het-zelf projecten?
Voor keukenprojecten is siliconenkit de aangewezen keuze. Beglazingskit is ideaal voor het afdichten van de ruimte tussen kozijnen en ramen. Gebruik acrylaatkit voor het afkitten van plinten of ander houtwerk, en voor een optimaal resultaat bij stuc- en pleisterwerk kies je voor structuurkit.

Wat zijn de verschillende soorten kit?
Er zijn verschillende soorten kit, waaronder siliconenkit, acrylaatkit, beglazingskit en structuurkit en nog veel meer. Elk heeft zijn eigen specifieke toepassingen en eigenschappen. Ons assortiment zit boordevol met kitten die perfect aansluiten op jouw klus.

Tags

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte over onze laatste acties
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
0,00
Bestel nog voor 75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Snelle levering (incl. Same Day)

Wij doen er alles aan om jouw bestelling zo snel mogelijk te bezorgen. Wanneer je bestelling op voorraad is gelden onderstaande leveropties welke te selecteren zijn tijdens het afrekenen:

Same Day Delivery (particulier)
Op werkdagen voor 9.00 uur ’s ochtends besteld, dezelfde dag tussen 17.30 en 22.00 uur 's avonds bezorgd.

Standaard verzending
Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, de volgende dag in huis. (Op zakelijke adressen is geen zaterdaglevering mogelijk).

Bezorgen bij een DHL-afhaalpunt
Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, de volgende dag op het afhaalpunt bezorgd.

Gratis verzending vanaf €75,-

Bij bestellingen vanaf €75,- (excl. btw) profiteer je altijd van gratis verzending.
Bij bestellingen onder de €75,- (excl. btw) betaal je verzendkosten.

Verzendkosten voor Nederland bedragen €5,95,- (excl. btw) *
Verzendkosten voor België bedragen €7,41,- (excl. btw) *

*Voor extra diensten, zoals een avondlevering, kan een meerprijs berekend worden. Die vermelden wij tijdens het afrekenen. Uitgezonderd zijn spoedleveringen en landen buiten de Benelux.

Groot assortiment op voorraad

Kittenenlijmen.nl biedt een groot assortiment professionele Kitten en Lijmen. De meeste producten hebben wij op voorraad, wanneer een product uit voorraad is kunnen wij deze normaliter binnen 5 werkdagen leveren.

Ons assortiment bestaat uit onderanderen: Den Braven, Connect Products, Soudal, Otto-Chemie, Frencken, Griffon, Bostik en Sika. Waar wij officieel dealer van zijn

Volume voordeel bij populaire producten

Bij veel van onze populaire producten bieden wij volume voordeel. Dit houdt in dat het voordeliger is om hiervan een doos of meerdere dozen te bestellen.